WERKWIJZE

De geboorte van jullie kindje, een dag die zoveel mooie momenten heeft. Momenten die je het liefst allemaal wilt bewaren, maar door de intense ervaring gaan sommige dingen aan je voorbij. Dan is het heel fijn als er mooie professionele foto's zijn van dit bijzondere moment in jullie leven, een blijvende herinnering. 

De geboorte van jullie kindje is een intiem moment, daar ben ik mij van bewust. Een klik tussen ons persoonlijk is dan ook erg belangrijk. Daarom nodig ik jullie uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, bij jullie thuis of bij mij in de studio. Tijdens dit gesprek bespreken we uitgebreid wat geboortefotografie inhoudt, is er tijd voor alle vragen en bespreken we jullie wensen. 

Wanneer jullie besluiten om de geboorte door mij vast te laten leggen, hebben we af en toe contact over hoe het met jullie gaat in aanloop naar de bevalling.

Wanneer de bevalling spontaan begint, neem je contact met mij op als de bevalling goed op gang is gekomen, er regelmatige weeënactiviteit is en/of rond de 4 cm ontsluiting is bereikt. Dit doe je ook wanneer het midden in de nacht is! Indien mogelijk hebben we al wat eerder op de dag contact, zodat ik weet dat ik van jullie het telefoontje kan verwachten. Wanneer het zover is, kom ik naar jullie thuis of het ziekenhuis. Ik ben onopvallend aanwezig, bezig met de fotografie en laat jullie in het moment. Zo blijft de geboorte een intiem moment, een moment dat jullie samen delen. Van regelmatige weeën tot ongeveer 2 a 3 uur na de bevalling zal ik aanwezig zijn, om voor jullie alles op een mooie en bijzondere manier vast te leggen. Een tastbare herinnering voor altijd.

(Uiteraard bespreken we nog het moment waarop jullie graag willen dat ik naar jullie toe kom, soms kunnen eerdere ervaringen uitwijzen dat het belangrijk is dat ik eerder aanwezig ben dan de hierboven omschreven richtlijnen.)

Soms weet je van tevoren dat je kindje ter wereld zal komen via een keizersnede. Wanneer een arts zijn goedkeuring heeft gegeven, geldt ongeveer hetzelfde als voor een spontane bevalling. In veel ziekenhuizen wordt je kindje eerst bij mama op de borst gelegd, wanneer er eerst controles gedaan moeten worden, zal ik met de partner en jullie kindje meegaan. Zo kan mama deze eerste liefdevolle momenten later ook terug zien. Als mama dan terug komt op de afdeling, ben ik er uiteraard ook om dit bijzondere moment vast te leggen. 

Soms loopt een bevalling anders dan gehoopt, het welzijn van de vrouw en het kindje staan altijd voorop. Mocht ik door zo'm onverwachtse situatie geen foto's meer kunnen maken na de geboorte, dan kom ik (uiteraard na overleg) terug wanneer dit wel weer mogelijk en/of gewenst is.

Wanneer je wel de eerste momenten met je kindje wilt vastleggen, maar niet de geboorte zelf (of de arts geen toestemming geeft), dan is de Justborn reportage een geschikt alternatief voor jullie. Zodra jullie kindje geboren is, zal ik de eerste momenten van jullie gezin, de controles, de eerste visite indien gewenst vastleggen. Wanneer een bevalling zo vlug gaat, dat ik niet op tijd ben voor het fotograferen van de geboorte, wordt de geboekte reportage omgezet naar een Justborn reportage. 

Als mama van 2 kindjes weet ik uit persoonlijke ervaring hoe fijn het is als je in de periode na de bevalling deze momenten kunt herbeleven. Het kan zijn dat momenten te snel aan je voorbij zijn gegaan, of dat je momenten hebt moeten missen omdat het even niet ging zoals het zou moeten gaan. Praten helpt dan enorm, maar ook foto's kunnen dan echt belangrijk zijn. Daarom zorg ik dat jullie binnen een paar dagen de foto's al kunnen bewonderen via een klant login systeem. 

Na 4 weken volgen dan de officiële digitale bestanden in een prachtige USB box inclusief een mini-album. Er zijn ook mogelijkheden tot het bestellen van een album of een ander prachtig product. Deze mogelijkheden worden ook al kort aangegeven tijdens het vrijblijvende gesprek, we kunnen indien gewenst hier voor de geboorte naar kijken. Maar dat kan ook na de bevalling, wanneer de rust weer een beetje is wedergekeerd. 

Ben je benieuwd wat ik voor jullie zou kunnen betekenen, vul dan onderstaand formulier in. 

Liefs Dianne