Wie is het gezicht achter Van Essen Fotografie?

Dat ben ik, Dianne Kauffeld - van Essen, 32 jaar, getrouwd met Stefan en mama van 2 jonge kindjes.  

Mijn passie voor fotografie is er altijd geweest. Op vakantie werden mijn broers en zus gek als ik vroeg of we de auto weer konden stoppen, omdat ik graag iets wilde fotograferen. Na de mavo ben ik als 15 jarige fotografie gaan studeren. Na een geweldige stage in het 4e jaar (2005) heb ik besloten om na het behalen van mijn diploma direct een eigen fotostudio op te zetten. Ik kom uit een ondernemers familie, met mijn kennis van fotografie en hun kennis van het ondernemersvak ging ik vol voor dit nieuwe avontuur .

Vanaf mijn 19e heb ik dus al mijn eigen studio. In die 13 jaar heb ik me als persoon ontzettend ontwikkeld, maar ook in mijn fotografie sta ik niet stil. Cursussen & masterclasses, maar ook persoonlijke ervaringen neem ik allemaal mee in mijn fotografie.

Het moeder worden heeft een grote invloed gehad. Ik heb altijd met passie mensen in mijn studio gefotografeerd, maar toen ik na de geboorte van ons 2e kindje voor het eerst foto's zag van een geboortefotograaf dacht ik gelijk, dat lijkt met echt fantastisch. In 2015 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een bevriend stel gevraagd of ik de geboorte van hun kindje mocht fotograferen. Vanaf het moment dat ik daar binnen stapte wist ik het eigenlijk al. Dit is wat ik graag wil doen, dit is waar mijn passie ligt. 

Na een tijdje wikken en wegen heb ik eind 2016 dan toch de keuze gemaakt. Steeds dacht ik, maar hoe ga ik dit combineren met mijn studio werk, trouwreportages en mijn gezin. In de zomer van 2016 viel alles opeens op z'n plek en toen ik nog een geboorte mocht fotograferen, kon ik het niet meer ontkennen. Dit is waar mijn hart ligt, ik ga van geboortefotografie mijn vak maken. 

Met gezonde spanning heb ik mijn bedrijfsplan compleet om gegooid om mijn droom waar te kunnen maken. Dat gevoel en die emotie die je mag vastleggen wanneer een kindje geboren wordt en het proces daarna toe, ik weet hoe belangrijk het is/kan zijn als je van deze momenten foto's hebt. Hoe belangrijk het kan zijn als er foto's zijn wanneer een bevalling niet helemaal gaat zoals je gehoopt had, of juist zo snel gaat dat je compleet verrast wordt. De emoties die je bij geboortefotografie ziet, zijn zo puur, zo intens. Dát is een uniek stukje van het prachtige vak fotografie. 

Techniek is daarin mede heel belangrijk, geboortefotografie eist een hoge mate van vakkennis. Ook streef ik altijd naar kwaliteit. Kwaliteit in mij als fotograaf, in mijn foto's, maar ook in mijn producten. Een geboortereportage die dat bijzondere moment weer geeft, van de dag dat jullie kindje geboren werd met daarin de sfeer, emotie & liefde voor dat kleine wonder. Daar word ik gelukkig van...

Dankbaar ben ik voor alle mensen die zich voor mij open stellen en dit bijzondere moment laten vastleggen. Voor alle mooie (en soms verdrietige) momenten die ik met jullie mag delen & vooral het vertrouwen dat ik van jullie krijg..

 

"Thank you for trusting me to capture these memories for you"

Liefs, Dianne


Privé foto gemaakt door de kraamverzorgster. 

Privé foto gemaakt door de kraamverzorgster. 

Voor het eerst mama worden...

Van de geboorte van onze dochter zijn maar weinig foto's (film gelukkig wel!). Thuis, na 5 uurtjes vanaf de eerste wee, lag er bij mij een prachtige dochter op mijn buik. Een prachtig mooi mensje met alles erop en eraan. Ik kon het niet geloven, een droom bevalling en een fantastische ervaring. En dan ben je mama, dan wil je niets liever dan voor je kindje zorgen. Helaas was dit voor mij niet het geval, ik werd ziek en kon die zorg niet bieden. Genoten heb ik wel, maar echt anders dan dat ik me had voorgesteld. Na 15 maanden knokken was ik er weer, met gemengde gevoelens kijk ik terug op die eerste maanden. Maar wat overheerst is trots & intens geluk, wat heb ik er veel van geleerd en wat ben ik er sterk uitgekomen. En nu is onze dochter een prachtig meisje van alweer 4,5 jaar. Volop genieten!!!  

Privé foto gemaakt door mijn lieve man.

Privé foto gemaakt door mijn lieve man.

Het is een jongetje...

Nadat ik hersteld was, ben ik redelijk snel aangeteld van ons 2e kindje. In het begin van de zwangerschap was ik wat meer gespannen, dan bij onze dochter. Maar toen ik eenmaal over de 20 weken was, verdween dat gevoel gelukkig. Toen heb ik volop kunnen genieten van de zwangerschap. Ook is het heel mooi om te zien wat dat met je eerste kindje doet. Deze bevalling werd een compleet andere bevalling. Het werd een ingeleide bevalling in het ziekenhuis, omdat na een minder leven echo bleek dat het toch belangrijk was dat ons kindje geboren moest worden. Alles ging goed er werd een prachtig mannetje geboren, totdat hij na zijn geboorte weg viel & ik bleef bloeden na de bevalling. Dan staat de tijd even stil. Alles kwam uiteindelijk goed, maar op het moment dat je erin zit weet je nog niet waar het eindigt. Ik heb het zo fijn gevonden dat mijn man veel heeft gefotografeerd tijdens deze bevalling, dat is voor de verwerkingen ervan super fijn geweest. Na de bevalling ging het deze keer gelukkig met mij allemaal goed. Ons zoontje heeft veel gehuild de eerste maanden, dat was pittig maar doordat ik mij goed voelde kon ik er voor hem zijn. Een prachtig mannetje is het nu, zo bijzonder om te zien hoe snel ze zich ontwikkelen en zo dankbaar dat ik dit wonder van de natuur mag mee maken...