En geeft het je al wat rust?

En geeft het je al wat rust?

EN GEEFT HET JE AL WAT RUST?

Het is een vraag die mij de afgelopen week een aantal keer gesteld is. Dus ik dacht ik ga er eens een blog over schrijven.

En het antwoord is ‘JA’ het geeft me heel erg veel rust dat ik mijn bedrijf even on hold heb gezet. Gisteren poste ik een berichtje op Facebook dat ik genoten had van een dag (verplicht) niks doen. Dat was 3 weken geleden bijna ondenkbaar. Als ik deze week gewerkt had, dan had ik 3 dagen werk in 1 dag moeten doen, want dat bleef er uiteindelijk over van mijn werkweek. Voorheen zou ik geprobeerd hebben om die twee dagen in te halen in alle overige uurtjes: als de jongste op de peuterspeelzaal zat, 's avonds als de kinderen in bed lagen even knallen tot een uur of 12 (als het niet later was). Ik wilde de klanten niet laten wachten (en toch moesten mijn lieve begripvolle klanten vaak wachten). En vooral dat hoofd wat dan de hele dag door maalde met alles wat ik nog moest doen. Vanaf het moment dat ik mijn ogen opende, was het ‘DOORGAAN’ tot ik ging slapen. Dan was ik helemaal op en viel gelijk in slaap of ik kon niet slapen, omdat mijn gedachtes niet stopte. De zorg voor de kindjes kwam eerst, dan werk, dan het huishouden, dan onze relatie en dan pas ik. Tussendoor probeerde ik zoveel mogelijk te genieten. 

En nu?

• Ik begon de week met een onverwacht bezoekje aan iemand die dat even nodig had. Draaide ik een was, overdag! (Gebeurt niet zo vaak of het moet spuugwas zijn..haha).

• Dinsdag (normaal mijn werkdag) werd mijn dag gebroken doordat mijn dochter voor het eerst weer ging gymen sinds lange tijd (MEGA TROTS) en ik haar extra moest brengen en op haar moest wachten. 's Avonds ging ik sporten, lekker zwemmen.

• Woensdag, kon ik een theetje gaan drinken met een vriendin en haar lieve dochtertje bij Passie (I love it there, ook heerlijk voor samen met de kids). Kon er 's middags een vriendinnetje komen spelen, konden we ons voorbereiden op donderdag en ging ik 's avonds met mijn lieve zusje naar de geweldige Mindfulness workshop van Yvonne Poels. 

• Donderdag (werkdag) buisjes tijd, één van mijn kindjes kreeg buisjes vandaag en dat betekende vroeg uit de veren. Maar mega trots op hoe het ging!

buisjes.jpg

• Vrijdag de dag na de buisjes, vermoeidheid en hierdoor boosheid/frustratie namen de overhand. Dus besloot ik dat we vandaag eens een dag gingen niksen. Nog nooit kon ik genieten van een dag 'niksen', maar gisteren lukte het mij.  En als afsluiter van de dag, keken mijn man en ik samen op de bank een film. Zo eentje waarvan je denkt, wat heb ik nu weer opgezet, soms vol ongeloof naar kijkt omdat je je afvraagt of je dit nu echt aan het kijken bent, je dubbel ligt van het lachen en je je afvraagt waar zal dit eindigen, maar in the end een hele duidelijke boodschap heeft...

fietsen.jpg

En voordat ik nu dit blog schrijf heb ik al op de spinfiets gezeten. Dus JA, het brengt me heel veel rust. Het lukt me nog niet altijd om die gedachte te stoppen, want daarvoor ben ik te ondernemend. Met als gevolg dat ik tijdens het zwemmen vooral bezig ben met of ik geen leuk happy event kan starten ergens in de lente of welke challenges ik met jullie zou willen delen. Haha.. Maar dat ik er gewoon 100% kan zijn voor de kinderen, als ik met hun ben. En dan bedoel ik echt puur mijn gedachte. En niet hoef te denken, 'als ik nu ga fietsen of zwemmen dan kost mij dat weer een half uur-uur van mijn werktijd en die heb ik al zo weinig'. Na 12 jaar DOORGAAN, heb ik dit zo nodig!

IK BEN AAN HET GENIETEN!!

En nu lekker werken, want ik heb nog voldoende werk af te maken en daar ben ik ook echt voorlopig nog niet mee klaar. Maar ik hoef me niet meer in allerlei bochten te wringen en I LOVE IT!!

Blijf jij mij volgen in mijn zoektocht naar geluk? En ga je zelf ook opzoek naar wat jou gelukkig maakt?

Heel veel liefs, 

Dianne

Om jou ook wat inspiratie mee te geven of mogelijkheden tot geluksmomentjes, deel ik website etc. van de bedrijven waar ik ben geweest en mij een goed gevoel gaven of leuke & interessante dingen die ik heb gedaan. 

Passie in Horst. De kids vinden het hier heerlijk en ik dus ook!

Yvonne Poels HOOFD - LIJF - GEVOEL, ik vol hier een geweldige mindfulness workshop van 4 weken. Maar kijk voor meer informatie vooral even verder op haar site. 

En de film die we keken was BAD MOMS. Mama's ben lief voor elkaar, we doen ons best.. Bekijk hier de trailer... hahaha... 

 

Stap eens uit je comfortzone...

Stap eens uit je comfortzone...

KABOEM….

KABOEM….