9 maandenserie/2

20 weken zwanger

Lees hier mijn 2e blog over de zwangerschap van mijn vriendin Wilma. 

------------------

20 weken echo

Wanneer je 20 weken zwanger bent, ben je ongeveer op de helft (hoop je). Afgelopen week heeft Wilma de medische 20 weken echo gehad, wat toch altijd een spannend moment is. Want gaat alles wel goed met dat kleintje wat in je buik groeit, dat is toch het belangrijkste. Wat ook een apart moment blijft is, als ze je vragen of je het geslacht wilt weten. Nog even een blik naar elkaar, van weten we het zeker? En dan, nee… We willen het niet weten, of juist ja we willen het heel graag weten. Wilma heeft er voor gekozen om het niet te willen weten en bij de geboorte verrast te worden. Toch heeft Wilma wel heel sterk het gevoel dat het kindje in haar buik een jongetje is. Een heel bijzonder gevoel is dat, ik ken dat wel. Gelukkig laat de 20 weken echo een goede ontwikkeling van het kindje zien.

Minder goed weer

De afgelopen dagen is het niet meer zo’n mooi weer. Dus ’s middags app ik nog even, wil je het wel doorlaten gaan? Maar ik krijg gelijk een appje terug, we gaan gewoon fotograferen. Het gaat nog wel kouder/natter worden en dat is natuurlijk ook wel weer waar. Dus duimen maar dat het weer ’s avonds op klaart.

Gelukkig

Tegen de avond klaart het weer een beetje op en kunnen we droog fotograferen. Deze keer maken we een foto tussen de bomen, nu past dat nog heel mooi. Eerst sta ik nog even met de rug naar de zon, omdat deze toch niet zichtbaar is. Maar dan zegt Wilma opeens, daar is hij. Snel draaien we om zodat we een mooie zwangere vrouw met een perfecte ondergaande zon kunnen fotograferen.

Werken

In de auto gaan de gesprekken weer over de bevalling, babykamer, verwachtingen etc. Waar we het wat langer over hebben is dat Wilma graag een paar dagen wil blijven werken, maar ja wat is de juiste balans. Dus vraagt ze aan mij hoe dat voor mij is. Ik vind het heerlijk om een beetje te werken en heerlijk om bij mijn gezin te zijn, maar de juiste balans vinden kan soms lastig zijn. In bijna ieder vak heb je wel piekmomenten en momenten dat het rustiger is, zeker als je onderneemster bent. Voor de zomervakantie had ik bijvoorbeeld zo’n piek moment, die zelfs groter was dan verwacht en ik kon niet anders dan 6 dagen in de week te werken. Als onderneemster ben je dankbaar dat je het druk hebt, maar als mama vond ik dat heel moeilijk. Nu is alles weer wat beter in balans en kan ik van beide weer optimaal genieten. Ik kan Wilma dan ook alleen maar vertellen hoe het voor mij voelt, maar niet wat goed voor haar gaat zijn. Maar dat komt vast goed, ik hoop voor Wilma (en alle andere mama’s) dat ze haar juiste balans gaat vinden, zodat het voor haar, haar partner en babytje helemaal goed voelt. Want dat is tenslotte toch het allerbelangrijkste, dat het voor jullie fijn is.

2e foto

Ik heb de 2e foto links onder de 1ste geplaatst, dat ziet er nu misschien wat vreemd uit maar daar komt de 3e foto nog naast.

De volgende blog zal wat sneller volgen, omdat we een beetje achter lopen.. Dag lief klein babytje, laat mama maar genieten van je aanwezigheid. Tot snel..

Liefs Dianne


De snelle geboorte van Levi - Mijn eerste geboortereportage

De snelle geboorte van Levi - Mijn eerste geboortereportage

9 maandenserie

9 maandenserie