Je volgt je hart en dan....

Je volgt je hart en dan....

Wanneer ik in januari een oproep plaats Dat ik op zoek ben naar inspirerende verhalen, krijg ik vrij snel een mooie email van Anne Vermazeren binnen. Een prachtige mail over haar broertje Stijn, die zijn hart volgde en naar Nieuw Zeeland vertrok...

Nieuw Zeeland, helemaal aan de andere kant van de wereld. Verder weg, kon hij eigenlijk niet kiezen. Het gezin Vermazeren is een heel hecht gezin en bestaat uit Herman & Margo (ouders) en kinderen Anne, Wieneke & Stijn. 

De mail die Anne aan mij schreef was zo vol liefde over haar familie. Lees hieronder, hoe Stijn zijn hart volgde en hoe ze dit ervaren.. 

In mei 2014 is Stijn naar het Zuidereiland van Nieuw Zeeland vertrokken. Waarom? Hij had er vier maanden stage gelopen binnen een rozenbedrijf, hij had het er zo goed naar zijn zin en kon het ontzettend goed met de eigenaren vinden. Zij ook met hem, dus boden ze hem meteen een baan aan. Daar kon Stijn natuurlijk geen 'nee' op zeggen. Geweldig nieuws voor hem en het hele gezin dat super trots op hem is.

Stijn was op dat moment nog geen 22 jaar, maar wilde dolgraag gaan emigreren. Nieuw Zeeland was echt 'zijn' land! Alles werd geregeld en in mei 2014 was het zover. Hij vertrok naar de andere kant van de wereld. Het afscheid viel zwaar. Je kind zo ver weg zien gaan, was voor Herman en Margo het moeilijkst, maar stiekem was het voor de 2 zussen ook niet gemakkelijk. Ze hebben als kinderen een hele goede band met z'n drieën. Ze omschrijven het dan ook als "een heel raar gevoel: alsof je je broertje kwijtraakt (maar toch ook weer niet). We kunnen natuurlijk nog gewoon met hem appen en facetimen, maar helemaal hetzelfde voelt dat niet. De afgelopen twee jaar gingen dan ook met ups en downs."

Toen ik dit las moest ik even aan ons eigen gezin denken, ook zo'n hecht gezin. Hoe zou het zijn als één van ons besluit om te emigreren? Pff, dat lijkt met echt heel heftig... Logisch ook dat Herman en Margo het er soms heel moeilijk mee hebben. Ze zijn super trots op Stijn dat hij dit bereikt heeft en zomaar even doet, maar af en toe ook wel eens verdrietig. Want ja, hoe moeilijk is het als je kind er niet bij kan zijn met Kerst, Sinterklaas, verjaardagen of andere familiegelegenheden.

Foto: Facebook Anne Vermazeren

Foto: Facebook Anne Vermazeren

Dat vorig jaar Stijn als verrassing ineens op de stoep stond, was dan ook heel bijzonder! Er waren flink wat tranen van blijschap en dat hij ze hem weer konden zien in real life en konden knuffelen was heerlijk. Stijn is toen drie weken gebleven en dat was echt genieten voor iedereen. Na die drie weken ging hij weer terug, maar dit keer viel het afscheid hun een stuk minder zwaar. Anne zei: "Misschien doordat het de tweede keer was. Misschien ga je er wel aan wennen? Ik weet het niet." 

Stijn wil heel graag in Nieuw Zeeland aan zijn toekomst bouwen. Het contact zal voor de komende jaren dus via de digitale media gaan en uit dit soort heerlijke bezoekjes bestaan. Omdat het weer bijna zover is dat Stijn in Nederland op bezoek is, heeft Anne mij een email gestuurd met de vraag of ik iets voor hun zou kunnen betekenen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, JA dat kan ik! Ik wil dat Stijn het familie gevoel mee naar huis kan nemen, een blijvende herinnering. Zodat als hij naar de foto's kijkt, er een glimlach op zijn gezicht verschijnt en hij dat warme thuis gevoel gelijk voelt, ook al is hij aan de andere kant van de wereld...

Foto: Facebook Margo Vermazeren

Foto: Facebook Margo Vermazeren

Begin Maart was het dan zover. Veilig geland en dan 3 weken samen volop kletsen en genieten! 

Bijna aan het einde van die 3 weken hebben wij een afspraak staan. We hebben vooraf al contact gehad en het één en ander besproken, we gaan namelijk repro's maken van foto's van vroeger. Als ik naar foto's van vroeger kijk, word ik altijd zo blij. Meer thuis gevoel dan dat kan bijna niet. Dus oude foto's uit de kast en uitzoeken maar. We hebben samen 6 foto's uitgekozen en deze nagemaakt. Wat was het hilarisch en ontzettend leuk om deze foto's voor jullie te maken mogen maken... 

 

 

 

2.jpg
4.jpg
5.jpg

Lieve familie Vermazeren, wat bijzonder mooi dat ik deze foto's voor jullie mocht maken en jullie verhaal mag delen. Andere gezinnen waaruit iemand geëmigreerd is zullen jullie gevoel vast herkennen. Hopelijk volgen er nog vele mooie bezoekjes en gaan jullie hier volop van genieten. Stijn gelukkig in Nieuw Zeeland, jullie hier.. En ondanks de afstand, toch samen gelukkig.

Als afsluiting hebben we nog een vrolijke familie foto gemaakt, lekker thuis samen op de bank... Misschien wordt deze foto over een aantal jaren ook wel weer opnieuw gemaakt. Wie weet wat er dan alweer allemaal veranderd is... Geniet van jullie mooie gezin.. 

Stijn, het is zo bijzonder mooi om te zien dat jij je hart hebt gevolgd. Daar mag je inderdaad, net zoals jou familie is, ontzettend trots op zijn. Er komt nog iets moois jou kant op, maar dat duurt nog eventjes (ook gezien de afstand ;) )

Volg je hart en dan..................

Liefs Dianne 

                   Foto: Facebook Margo Vermazeren

                   Foto: Facebook Margo Vermazeren

Voor het eerste gedeelte van dit blog heb ik Anne haar email gebruikt. Dus dit blog is ook voor een deel geschreven door Anne, dankjewel hiervoor!

Anne heeft in 2014 ook nog een nummer uitgebracht over dit bijzondere onderwerp. Ben je nieuwsgierig, klik dan op deze link.

Bevallingsverhaal Sanneke&Dave: 'van de pot gerukt'

Bevallingsverhaal Sanneke&Dave: 'van de pot gerukt'

Inspirerend verhaal / Strijd tegen de kilo's

Inspirerend verhaal / Strijd tegen de kilo's