Inspirerend verhaal / Strijd tegen de kilo's

Inspirerend verhaal / Strijd tegen de kilo's

Half januari plaats ik een oproep op facebook dat ik op zoek ben naar een inspirerend verhaal. Die zelfde avond krijg ik een ontroerende mail van Dees. "JA IK WIL! Ik wil dolgraag. Afscheid nemen van mijn oude lichaam die al lang niet meer bij mijn nieuwe ik pas! En ik hoop dat wij dit samen vast zullen leggen voor altijd."  

Omdat mijn eigen gewicht ook altijd een dingetje is geweest, komt de mail extra goed binnen. Heftig, ontroerend, dapper en heel krachtig, dat ze haar verhaal met mij en dus ook met jullie wil delen. 

Op 21 januari is ons eerste kennismakingsgesprek geweest. Dees heeft voor haar zusje meegedaan aan de JA IK WIL trouwactie en haar enthousiasme op facebook was enorm. Dus ik ging ervan uit dat het een gezellig gesprek zou worden en dat was ook zo. We hebben een heel openhartig gesprek gehad, samen met haar (verloofde) Mike.

Dees is een jonge meid van 28 jaar, mama van 2 kindjes, vol humor, enthousiasme maar toch ook wel vol verdriet&emotie. Eind 2014 beland ze hoogzwanger en aan één zijde verlamd in het ziekenhuis. Een grotere waarschuwing van haar lichaam kon ze niet krijgen. Dees heeft al op jonge leeftijd overgewicht oftewel morbide obesitas. In het ziekenhuis werd gezegd dat ze goed op haar gewicht moest gaan letten.

Begin 2015 wordt haar 2e zoontje geboren en in oktober 2015 hakt ze de knoop door. Ze heeft een personal trainer in de arm genomen. De eerste metingen waren schrikbarend, ze bestond voor 50% uit vet. Inmiddels sport ze 4x per week en heeft ze een voedingsschema.  Ze gaat de strijd vol aan met de kilo's. Ze was tijdens ons eerste gesprek 7 kilo afgevallen, het is een pittig programma en je ziet dat het emotioneel ook erg veel met haar doet. Maar ze wordt enorm gesteund door haar verloofde Mike en haar lieve zusje. 

Samen met Dees heb ik afgesproken dat we een overzichtsfoto gaan maken, zodat je haar vooruitgang goed kan zien. Ook zal ik het komende half jaar bij een aantal bijzondere momenten aanwezig zijn. Dees heeft zichzelf een doel gesteld, slank zijn op de bruiloft van haar zusje half augustus. Ze legt de lat hoog, maar strijdvaardig als ze is wil ze alles eruit halen wat erin zit.

Onze eerste afspraak is een weegmoment. 2 kilo moet eraf zijn! Als ik binnen kom is de spanning af te lezen van Dees haar gezicht. Ze houdt veel vocht vast, waardoor ze bang is dat de weegschaal niet het gewenste resultaat gaat laten zien.  Haar zusje komt ook sporten en geeft Dees de nodige support.  

In een klein kamertje wordt ze gewogen, Dees gaat met een gespannen gezicht op de weegschaal staan. Wachten.... En ja hoor, ze is weer voldoende afgevallen. Met enig ongeloof, is ze super trots!

Voordat Dees samen met haar zusje gaat sporten deelt ze trots het nieuws met het thuisfront en haar zusje. Nu lekker samen sporten!! 

 

Top gedaan Dees, je harde werken was niet voor niets! Je mag meer dan trots zijn op jezelf!


Onze tweede afspraak...

We gaan het komende half jaar in een overzichtsfoto Dees haar gewichtsverlies vastleggen.. Dees heeft een paar pittige weken achter de rug, zelf flink ziek geweest en ook nog de kindjes allebei ziek. De jongste is na 2 weken van koorts nog altijd niet opgeknapt, probeer je dan maar eens goed te houden aan de schema's. Maar ze doet haar best en is toch gewoon de nodige kilo's afgevallen! Dus super goed gedaan, zou ik zeggen!!

Dit soort foto's maken, is erg confronterend. Want de foto's worden niet op z'n voordeligst gemaakt. Wanneer je iemand meer van boven fotografeert lijkt deze slanker, van onderaf voller. Dit zijn echt wel dingen die je als fotograaf kunt beïnvloeden tijdens het fotograferen. Maar deze foto's zijn bedoeld om de realiteit te laten zien en dat dat confronterend is kan ik me maar wat goed voorstellen... 

Lieve Dees, ondanks de pittige weken hou je vol. Je gaat zelfs begin april een 90 dagen challenge aan, zo ontzettend stoer van je! Nog even wachten en je hebt weer een officiële weging. Maar je eigen weegschaal laat ook al goede dingen zien. Ik hoop dat er thuis snel wat meer rust komt, zodat het weer iets 'makkelijker' gaat. Zet hem op! Je kunt het, geloof in jezelf...

Liefs Dianne

www.vanessenfotografie.nl

Je volgt je hart en dan....

Je volgt je hart en dan....

9 maandenserie / laatste deel

9 maandenserie / laatste deel