9 maandenserie

9 maandenserie.

Mijn vriendin (Wilma Classens) is in verwachting van haar eerste kleine wonder! Volg de mooie groei van haar buik en onze gesprekken in aanloop naar de geboorte hier op mijn blog. Iedere maand zal ik een blog plaatsen met een nieuwe foto erbij.

------------------------

Wilma?

Wilma, is al sinds de middelbare school een hele goede vriendin van mij. We kennen elkaar al zo’n 15 jaar (pff, wat gaat de tijd toch snel. Hihi). Van pubers, naar onderneemsters en nu zijn we straks ook allebei mama. We hebben al veel mooie & verdrietige dingen mogen delen en nu komt daar het moederschap ook bij. Heel bijzonder!

Kom je toch, al is het maar even?

Wanneer mijn vriendin Wilma 9 weken zwanger is (dat weet ik dan nog niet), hebben we een gezellig avondje gepland staan. Wat niet zo heel vaak gebeurd aangezien we allebei heel druk zijn en ook ons eigen bedrijf hebben. ‘S middags krijg ik een berichtje dat ze onverwachts een afspraak heeft staan wat later op de avond, maar ze vraagt of ik toch wil komen. Mijn man zegt thuis gelijk, misschien is ze wel zwanger… Wanneer ik bij haar op de grote bank plof, vraagt ze of ik een kopje thee wil met een beschuitje en pakt er gelijk ook een pak muisjes bij!! Jaaa!! Wat ben ik ongelofelijk blij voor haar. Wanneer je bevriend bent met iemand, weet je precies hoeveel dit voor iemand kan betekenen. Mijn tranen laat ik de vrije loop en geniet van haar enthousiaste & liefdevolle gesprek met mij..

Wil jij misschien?

Wanneer Wilma dan bijna 15 weken zwanger is bedenk ik me ineens dat zij het misschien wel mooi vind als ik haar zwangerschap vastleg. Dus ik besluit gelijk een appje te sturen. Ik geloof niet dat ze er lang over na moest denken want niet heel veel later komt er een appje terug. JA HEEL LEUK! Maar ze zegt ook gelijk: ik heb wel al best een buikje voor 15 weken, dus is het niet wat laat? Maar ik zeg: nee, dat kan nog prima.

Voorbereiding.

De week erna spreken we af en inderdaad ze heeft al echt een mooie buik voor 15 weken. Kleding kiezen is nog best lastig, want het mooiste is toch wel als dat tot de 9 maanden hetzelfde zou zijn. En dat is met een groeiende buik toch wat lastig in te schatten. Maar na een paar omkleedsessies kiezen we voor een zwart jurkje. Dat moet wel lukken toch?

Voor de locatie ideeën had ik een oproep op facebook gezet en daar kreeg ik meer reacties op dan verwacht. Ontzettend leuk.. Ik kies een locatie uit en toevallig of niet als we het bos in rijden kom ik de vrouw die deze locatie tipte tegen. Ik vraag haar nog even precies de weg en we rijden er naar toe.

Mijn camera mee, zwangere vrouw mee en DEET. Want aangezien ik allergisch reageer op muggensteken en het tegen zonsondergang is heb ik mijn volledig ingesmeerd met DEET (Ik ben tijdens een fotosessie al eens 20 keer per been gestoken, gewoon terwijl ik een spijkerbroek aan had) dus goede dikke kleren aan ook al is het 25 graden..hihi..

Fotograferen.

De locatie is super mooi! We fotograferen een tijdje en dan besluit ik nog wat verder rond te rijden. Uiteindelijk zijn we in plaats van een uurtje de hele avond weg. We kletsen over van alles, over onzekerheden, over hoe het zal zijn, de moeilijkheden van ons de afgelopen jaren en wat het ons gebracht heeft en hoe sterk we zijn geworden. Dan zien we nog een aantal Schotse Hooglanders lopen waar Wilma dol op is en proberen daar nog even wat te fotograferen, maar dat is niet echt gelukt. Wanneer we vinden dat het genoeg is, gaan we terug naar de studio en blijven ook daar nog een lange tijd in de auto kletsen…

Dit gaat echt iets moois worden.

Als ik terug naar huis rijd, krijg ik een appje van haar: ze had toen ze thuis kwam gelijk tegen haar man gezegd hoe we op dezelfde golflengte zaten.. En zo voel ik dat ook, heel bijzonder om dit allemaal te delen.

De eerste foto is gemaakt, en ik ben verliefd op je mooie buik. Lief klein kindje wat in mama groeit, geniet maar lekker van dat warme plekje.. Tot de volgende maand weer!

Liefs Dianne

 

Ben je benieuwd naar Wilma’s kinderdagverblijf, kijk dan op www.kdvpoemelke.nl

En kijk hier hoe je kans maakt op een gratis trouwreportage.

9 maandenserie/2

9 maandenserie/2

JA IK WIL ACTIE: WIN EEN GRATIS TROUWREPORTAGE!

JA IK WIL ACTIE: WIN EEN GRATIS TROUWREPORTAGE!